Kore gazisi ve fotoğraf sanatçısına son görev

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde, Gelibolu Fotoğraf Sanatı Derneği (GEFSAK) yönetim kurulu onursal başkanı Mümtaz Ertürer yaşamını kaybetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2013 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kore gazisi ve fotoğraf sanatçısına son görev

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, Gelibolu Fotoğraf Sanatı Derneği (GEFSAK) yönetim kurulu onursal başkanı Mümtaz Ertürer yaşamını kaybetti.

Dernek başkanlığını 8 yıldır sürdüren, Gelibolu'da bir çok kişiye fotoğraf sevgisini aşılayan ve fotoğrafı sevdiren Adapazarlı 5'ler gurubunun üyesi olan profesyonel fotoğrafçı Mümtaz Ertürer, sağlık sorunları nedeni ile başkanlıktan istifasından bir süre sonra hastalandı. Uzun süre kanser tedavisi gören Ertürer, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Kore Gazisi olan Mümtaz Ertürer için büyük camide askeri tören düzenlendi. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra askeri tören eşliğinde ilçedeki askeri şehitlikte toprağa verildi.

Kore Gazisi ve aynı zamanda GEFSAK fotoğraf derneğinin de kurucu üyesi olan Mümtaz Ertürer'in cenazesine Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gürgen, eski belediye başkanı Cihat Bingöl, Gelibolu Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Doğan Zelova, ailesi, askeri personel ve sevenleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber